Přívěsek z jantaru a ebenového dřeva "Magické oko"

Pokud toužíte po opravdu jedinečném šperku s hlubším smyslem, přívěsek z ebenového dřeva a pravého baltského jantaru je přesně to, co hledáte.

Ebenové dřevo symbolizuje sílu, trvanlivost a luxus, zatímco jantar přináší klid a pozitivní světlo slunce. Každý kus je originál a přinese vám pocit spojení s přírodou a jejími elementy.

1 990 Kč 1 990 Kč / 1 ks
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 13118
Přívěsek z jantaru a ebenového dřeva "Magické oko"

Detailní popis produktu

Rozměry přívěsku: 37 x 27 x 18 mm 

Váha: 12,1 g 

Materiál:
- Dominikánský jantar, obsahuje inkluze, kousek ze světa v pravěku
- Ebenové dřevo
- Šňůrka s posuvným vázáním, můžete si ji přizpůsobit podle potřeby.

Ebenové dřevo je jedním z nejvzácnějších a nejluxusnějších dřev na světě. Vyniká svou charakteristickou tmavou, téměř černou barvou s jemnými pruhy, což každý přívěsek činí naprosto originálním. Díky své vysoké hustotě a tvrdosti je také velmi odolné a staletími uznávané jako symbol síly a elegance. Egypťané ho používali pro výrobu jemných a propracovaných předmětů. Používalo se také pro výrobu nástrojů a ozdobných předmětů, které měly vydržet věčnost.

Ebenové dřevo, se kterým pracujeme, pochází ze Západní Afriky, většinou z Kamerunu a Nigérie. Africké ebenové dřevo je jedním z nejdražších druhů exotických dřevin. Jeho hustota je tak vysoká, že na rozdíl od většiny dřev dokáže dokonce klesnout ve vodě. Jeho specifická hmotnost je přibližně 1200 kg / m3.

Na druhé straně stojí baltský jantar – nádherný organický kámen, který nese historii starou miliony let. Tento jantar je ceněn pro svou zlatavou barvu a průhlednost, a díky jeho vzácným inkluzím je každý kámen jedinečný. Lidé mu po staletí přisuzovali léčivé a ochranné vlastnosti a považují ho za „kámen“ s duší.

Každý přívěsek je naprosto unikátní. Kombinace dřeva a jantaru zaručí, že stejný kousek nikdy nevznikne znovu. Budete na sobě nosit opravdový originál.

Přívěsek je díky kombinaci dřeva a jantaru lehký a příjemný na dotek. Je navržen tak, aby se hodil pro každodenní nošení.

Dřevo i jantar opracováváme pouze mechanicky – řezáním, broušením a leštěním. Nijak jinak je nemodifikujeme ani nedobarvujeme. Také dřevo je leštěné pouze mechanicky bez použití jakýchkoliv olejů či vosku. Pokud budete chtít svůj kousek dřeva ošetřovat olejíčkem nebo voskem, je to jen na vás.

Jak o šperk pečovat?

Aby vám přívěsek vydržel co nejdéle v perfektním stavu, doporučujeme:

  • Ebenové dřevo pravidelně ošetřovat jemným olejem, aby si zachovalo svůj přirozený lesk a hloubku barvy.
  • Jantar čistit pouze měkkým bavlněným hadříkem a chránit ho před přímým slunečním světlem a vysokými teplotami, aby nedošlo k jeho změně barvy.
  • Šperk uchovávejte odděleně, nejlépe v suchu, mimo přímé světlo, aby se zabránilo poškození dřeva i jantaru.

Záruka a servis

  • Věříme v kvalitu našich šperků, a proto vám nabízíme záruku 2 roky na všechny naše výrobky. Pokud by došlo k jakémukoli poškození, můžete se na nás obrátit a rádi vám pomůžeme s opravou či údržbou šperku.

Balíček a prezentace

Každý šperk je pečlivě zabalen do elegantní krabičky, vhodné i jako dárek. Je k němu přiložený certifikát pravosti materiálů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přívěsky
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.1 kg
Podle kovu: Bez kovu
Podle pohlaví: Unisex
Podle příležitosti: Na každý den
Podle stylu: Minimalistický, Etno
Podle tvaru: Čtyřhran

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: