Přívěsek z jantaru a exotického dřeva "Letící orel"

Pokud toužíte po originálním šperku, který v sobě nese kousek přírody a osobitosti, přívěsek ze dřeva stromu Bulnesia arborea neboli Vera wood a baltského jantaru je pro vás ten pravý. Kombinace těchto dvou materiálů vyzařuje přirozenou krásu a vyjadřuje sílu života.

Vera wood je symbolem síly, vitality a odolnosti, zatímco baltský jantar přináší kousek starověké historie a mystiky. Inkluze v jantaru připomíná orla, který plachtí ve výšinách a vychutnává si pocit nekonečné svobody. 

1 190 Kč 1 190 Kč / 1 ks
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 13120
Přívěsek z jantaru a exotického dřeva "Letící orel"

Detailní popis produktu

Rozměry přívěsku: 35 x 21 x 11 mm

Materiál:
- Vera wood
- přírodní baltský jantar 

- náhrdelník z nylonové šňůrky, má posuvné vázání, takže si můžete délku přizpůsobit podle potřeb

Váha: 6,3 g

Co je jantar

Baltský jantar, zvaný také sukcinit, pochází z různých druhů již vymřelých jehličnanů Pinus succinifera. Odhaduje se až kolem 350 druhů jehličnanů. Baltský jantar má ze všech druhů nejvyšší podíl kyseliny jantarové. Ta tvoří až 8 % z jeho celkové hmotnosti. Právě kyselině jantarové se přisuzují také blahodárné účinky jantaru na zdraví. Má také uklidňovat mysl a podporovat schopnost koncentrace. 

Nejbohatší ložiska se podle odhadů nachází v Kaliningradské oblasti, dále pak na severu Polska, Litvy a podél pobřeží Baltského moře. Jeho věk se odhaduje na přibližně 28 až 54 milionů let. Je starší než samo Baltské moře.

Baltský jantar bývá pod žlutohnědou vrstvou zoxidované kůry průhledný, polo-průhledný nebo úplně neprůhledný, tzv. mléčný. Nabízí celou škálu barev, od sněhobílé až po béžovou, citronově žlutou, medovou, oranžovou, červenou až hnědou. Polský vědec Adam Chetnik ve svém Malém slovníku odrůd jantaru definoval kolem 200 variací.

Barvami a formou ale rozmanitost tohoto organického drahokamu nekončí. Pokud vás svět jantaru zajímá víc, přečtěte si o něm zde.

Obdržíte přívěsek, který vidíte na fotografiích. Je to jediný originál, každý kousek přírodního jantaru je totiž jiný. Pokud Vás tento přívěsek oslovil, neváhejte, stejný kousek už nenajdete. Odesíláme v luxusní šperkové krabičce. Pokud máte přívěsek jako dárek, nemusíte se už o dárkové balení starat. 

Barvy na fotografii se mohou mírně lišit od skutečných barev v závislosti na nastavení monitoru nebo obrazovky.

 

Vera wood (Bulnesia arborea), známé také jako Argentine lignum vitae, pochází z jihoamerických pralesů a patří mezi blízké příbuzné pravého guajaku (Guaiacum officinale). Obě dřeviny sdílejí podobné vlastnosti, jako je tvrdost a odolnost, přesto jsou unikátní. Vera wood vyniká svou krásnou zelenavě-hnědou barvou a jemným žilkováním, které každému šperku dodává jedinečný vzhled.

Vlastnosti Vera wood:

  • Tvrdost a odolnost: Vera wood je známé svou vysokou tvrdostí a trvanlivostí, díky čemuž je ideálním materiálem pro šperky. Je odolné vůči poškrábání a uchovává si svůj krásný vzhled po dlouhou dobu.
  • Přirozený lesk: Díky své hustotě dosahuje vysokého lesku bez použití jakýchkoli chemických látek. Nepotřebujeme vosky ani laky – přírodní krása dřeva vystupuje naplno díky pečlivému opracování.
  • Zelený odstín: Zajímavou vlastností Vera wood je, že jeho zelené tóny časem zesílí a získají hloubku, což z něj dělá ideální materiál pro ty, kdo milují přírodní šperky.

Zajímavosti:

  • Vera wood je, podobně jako pravý guajak, využíváno v mnoha oblastech – od výroby šperků až po hudební nástroje či dekorativní předměty. Jeho odolnost a tvrdost jej činí výjimečným materiálem.

 

Symbolický význam:

V tradičních kulturách se Vera wood, podobně jako guajak, považuje za symbol síly a odolnosti. Díky své tvrdosti a schopnosti odolávat náročným podmínkám je spojováno s trpělivostí, stabilitou a vnitřní silou. Nositelé šperků z Vera wood věří, že jim přináší ochranu a klid, zatímco jeho přirozená barva symbolizuje propojení s přírodou.

Tento druh dřeva dřevo dokonale ladí s baltským jantarem, který pochází z nejcennějších a nejstarších ložisek jantaru na světě. Tento nádherný organický kámen, který vznikl před více než 40 miliony let, je známý svou zlatavou barvou. Baltský jantar je oblíbený nejen pro svůj estetický vzhled, ale i pro své ochranné a léčivé vlastnosti, pro které ho lidé vyhledávali po tisíce let.

Každý šperk, který vytvoříme, je naprostý originál. Tento přívěsek ze dřeva Vera wood a baltského jantaru je jedinečný – stejně jako vy. Nosíte něco, co nikdo jiný nikdy mít nebude, a tím vyniknete.

Dřevo i jantar opracováváme pouze mechanicky – řezáním, broušením a leštěním. Nijak jinak je nemodifikujeme ani nedobarvujeme. Také dřevo je leštěné pouze mechanicky bez použití jakýchkoliv olejů či vosku. Pokud budete chtít svůj kousek dřeva ošetřovat olejíčkem nebo voskem, je to jen na vás.

Jak o šperk pečovat?

Aby vám přívěsek vydržel co nejdéle v perfektním stavu, doporučujeme:

  • Jantar i dřevo čistit pouze měkkým bavlněným hadříkem a chránit ho před přímým slunečním světlem a vysokými teplotami.
  • Šperk uchovávejte odděleně, nejlépe v suchu, mimo přímé světlo, aby se zabránilo poškození dřeva i jantaru.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přívěsky z baltského jantaru
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.1 kg
Podle kovu: Bez kovu
Podle pohlaví: Pro muže, Unisex
Podle příležitosti: Narozeniny, Na každý den
Podle stylu: Minimalistický, Etno
Podle tvaru: Čtyřhran

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: