Náramek z ametystu a jantaru

Jantar i ametyst jsou spojovány s duchovní praxí. Jantar zklidňuje mysl a podporuje schopnost koncentrace. Ametyst probouzí bdělost vyšší mysli a zesiluje vyšší duchovní schopnosti. Oba drahokamy se používají ve šperkařství v mnoha kulturách již od dávných dob. 

Průměr ametystových kuliček: 8 mm
Obvod zápěstí: 16,5 cm 

1 750 Kč
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 83005
Náramek z ametystu a jantaru
Naramek ametyst jantar 830051
Novinka

Detailní popis produktu

Kuličkové náramky patří mezi klasiku, která nikdy neomrzí. Dobře se kombinují s jinými kuličkovými náramky a příjemně se nosí.

V asijských kulturách je jantar jedním z pokladů buddhismu. Buddhisté (a nejen oni) věří, že je to drahokam, který má duši. Uklidňuje mysl a napomáhá soustředění při meditaci. Fialová barva ametystu zase představuje  duchovní vedení a moudrost. Působí na nevědomí a posiluje meditaci.  Když se spojí účinky ametystu a jantaru, podpoříte právě ty vlastnosti, které jsou potřebné pro dosažení velkých pokroků, a to nejen v duchovní praxi.

Materiál: 

  • přírodní dominikánský jantar
  • ametyst
  • elastická lykra

Váha: 17 g

Průměr ametystových kuliček: 8 mm
Rozměry jantarového válečku: 12 x 21 mm

Původ jantaru: 

  • Dominikánská republika

Dodáváme v dárkové šperkové krabičce.

Co je jantar

Dominikánský jantar pochází ze stromu - pravěké a dnes již vyhynulé luštěniny Hymenea protera. Patří mezi velice vzácné druhy jantaru. Je specifický svým zbarvením a optickými vlastnostmi. Odráží zelené a modré vlny světelného spektra, proto se na černém podkladě zbarví do zelena nebo do modra. Barva samotného jantaru je však žlutá. Přesněji, pohybuje se po velmi široké paletě, od světle žluté až po oranžovou a červenohnědou.

Jak o jantarový šperk pečovat 

  • Pravidelně svůj šperk čistěte.

Nejlepším způsobem je otření látkou ze 100% bavlny nebo z klasické džínoviny. Jantar lze čistit nasucho, nebo látkou namočenou do vlažné vody. Pokud je to nutné, můžete použít trochu jemného mýdla nebo saponát, např. Jar. Dbejte ale na to, abyste poté jantar důkladně opláchli a osušili bavlněnou látkou. 

Nepoužívejte mikrovlákno ani žádné leštící hadříky z umělých vláken. K čištění nikdy nepoužívejte ultrazvukové čističky, parní čističe ani chemické prostředky. Pokud potřebujete vyčistit stříbrnou část šperku, použijte hadřík určený na čištění stříbra, vyhněte se ale částem z jantaru. 

  • Mějte šperky pečlivě uložené

Ideální je jantarový šperk po sundání schovat do bavlněného, případně hedvábného sáčku. Ochráníte jej tak před poškrábáním. Nedoporučujeme jantarové šperky nechávat společně s jinými šperky, především s ostrými kovovými hranami, zvyšuje se tím riziko poškrábání a poškození povrchu. 

  • Chraňte svůj jantar před chemickými látkami

Jantar je obecně citlivý na chemikálie, např. parfémy, laky na vlasy nebo dezinfekci. Při častém kontaktu s nimi se může na jeho povrchu vytvořit bělavý povlak nebo může zmatnět. Šperk by se musel v takovém případě znovu přebrousit a přeleštit. 

Barvy na fotografiích se mohou mírně lišit od skutečných barev v závislosti na nastavení obrazovky. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Náramky
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.1 kg
Podle kovu: Bez kovu
Podle pohlaví: Unisex
Podle příležitosti: Vánoce, Narozeniny, Na každý den
Podle stylu: Etnický
Podle tvaru: Kulička, Váleček

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: