Náramek z exotického dřeva Pau Rosa

Minimalistický, a přesto neobyčejný dámský náramek z ručně broušených korálků ze dřeva Pau Rosa ve tvaru datlových pecek. Tento přírodní náramek přináší nádech exotiky a přírodní krásy do vašeho každodenního stylu.

Obvod zápěstí: 16 cm
Velikost koráků: 8 x 13 mm

980 Kč
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 88024
Náramek z exotického dřeva Pau Rosa

Detailní popis produktu

Náramek je vybroušený z kvalitního dřeva Pau Rosa (Bobgunnia madagascarensis), vzácného stromu pocházejícího z pralesů jižní Afriky. Je opracované pouze mechanicky, na vyleštění jsme nepoužili žádné vosky, oleje ani laky.  

Dřevo Pau Rosa je ceněno pro svou jedinečnou červenohnědou barvu s výraznou texturou a přirozeným leskem. Každý korálek je pečlivě ručně broušen do tvaru datlové pecky, což dodává šperku originální vzhled a příjemný pocit při nošení.

Využití v medicíně a jiných odvětvích:

Pau Rosa má významné využití v různých oblastech. V tradiční africké medicíně jsou různé části stromu používány pro své léčivé vlastnosti. Plody se používají k léčbě bolesti uší, lepry a nemocí způsobených motolicemi. Kořeny se používají proti jedovatým bodnutím a kousnutím, pohlavním chorobám, kataraktě a úplavici. Listy se používají při bolestech hlavy a proti kašli. Kůra se používá k léčbě průjmu, úplavice a jako dezinfekční prostředek.

Ve dřevozpracujícím průmyslu je Pau Rosa vyhledáváno pro svou tvrdost a odolnost, což ho činí ideálním pro výrobu hudebních nástrojů, dekorativních předmětů a luxusního nábytku. Jeho estetické vlastnosti a trvanlivost z něj dělají vysoce ceněný materiál mezi řemeslníky a designéry po celém světě.

  1. Péče o šperk:

Aby váš náramek zůstal krásný a zachoval si své vlastnosti po dlouhou dobu, doporučujeme:

  • Vyhnout se vlhkosti: Dřevo může reagovat na nadměrnou vlhkost. Náramek proto nenamáčejte a sundávejte jej před koupáním či plaváním. Pokud chcete, můžete ho ošetřit přírodním olejíčkem. 
  • Chránit před chemikáliemi: Vyvarujte se kontaktu s parfémy, laky na vlasy a čistícími prostředky, které by mohly poškodit povrch dřeva.
  • Čištění: Pokud je potřeba náramek očistit, použijte jemný suchý hadřík. Nepoužívejte agresivní čisticí prostředky ani abrazivní materiály.
  • Skladování: Uchovávejte náramek v suchém prostředí, ideálně v šperkovnici nebo v přiložené dárkové krabičce, aby byl chráněn před prachem a poškrábáním.
  1. Balení a prezentace:

S láskou zabalené

Víme, že radost ze šperku začíná už při jeho rozbalování.
Každý šperk pečlivě balíme do krásné šperkové krabičky, která podtrhne výjimečnost okamžiku. Při otevření krabičky se můžete těšit na to, že jste si dopřála něco skutečně zvláštního. A pokud náramek chcete darovat, už nemusíte nic řešit – šperk bude připraven předat radost a lásku.

Náramek, který obdržíte, se může odstínem barvy a kresbou korálků mírně lišit. Je vyrobený z čistě přírodního materiálu, takže se každý kousek dřeva může lišit. 

Barvy na fotografii se mohou mírně lišit od skutečných barev v závislosti na nastavení monitoru nebo obrazovky.

Doplňkové parametry

Kategorie: Náramky
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.1 kg
Podle kovu: Bez kovu
Podle pohlaví: Pro ženy
Podle příležitosti: Vánoce, Narozeniny, Na každý den
Podle stylu: Minimalistický, Etnický
Podle tvaru: Ovál

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: