Náramek z exotického dřeva Amarant

Minimalistický, a přesto neobyčejný dámský náramek z ručně broušených korálků ze dřeva Amarant (Purple Heart nebo také Peltogyne paniculata) ve tvaru datlových pecek. Tento přírodní náramek přináší nádech exotiky a přírodní krásy do vašeho každodenního stylu. 

Obvod zápěstí: 16 cm
Velikost korálků: 8 x 14 mm

980 Kč
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 88023
Náramek z exotického dřeva Amarant

Detailní popis produktu

Amarant neboli Purple Heart je exotická dřevina známá pro svou nádhernou purpurovou barvu. Když je dřevo čerstvě nařezáno, má hnědý až šedozelený odstín, ale během několika dní na vzduchu začne oxidovat a přechází do syté fialové barvy. S časem a působením UV záření může barva tmavnout a přecházet do tmavě hnědo-fialového odstínu, což mu dodává neobyčejný vzhled.

Amarant pochází z tropických oblastí Střední a Jižní Ameriky. Roste zejména v Brazílii, Guyaně a Kolumbii. Stromy tohoto druhu mohou dosáhnout výšky až 50 metrů, což z nich činí významné zdroje tvrdého dřeva pro průmyslové využití. Patří mezi nejtvrdší a nejodolnější dřeviny na světě. Je vysoce odolné vůči napadení hmyzem a hnilobě, což z něj dělá ideální materiál pro venkovní použití, jako jsou lodní paluby, mosty a venkovní nábytek. Jeho tvrdost je na stupnici Janka přibližně 11 190 N, což je výrazně vyšší než u většiny běžně používaných dřevin.

Díky své tvrdosti a estetickým vlastnostem je dřevo Purpleheart oblíbené mezi řemeslníky, výrobci nábytku a uměleckými truhláři. Používá se na výrobu nábytku, podlah, drobných dekorativních předmětů či hudebních nástrojů (zejména krků a hmatníků kytar). Kvůli neobyčejné barvě se často používá jako intarzie do jiných dřevěných povrchů.

Péče o šperk:

Aby váš náramek zůstal krásný a zachoval si své vlastnosti po dlouhou dobu, doporučujeme:

  • Vyhnout se vlhkosti: Dřevo může reagovat na nadměrnou vlhkost. Náramek proto nenamáčejte a sundávejte jej před koupáním či plaváním. Pokud chcete, můžete ho ošetřit přírodním olejíčkem. 
  • Chránit před chemikáliemi: Vyvarujte se kontaktu s parfémy, laky na vlasy a čistícími prostředky, které by mohly poškodit povrch dřeva.
  • Čištění: Pokud je potřeba náramek očistit, použijte jemný suchý hadřík. Nepoužívejte agresivní čisticí prostředky ani abrazivní materiály.
  • Skladování: Uchovávejte náramek v suchém prostředí, ideálně v šperkovnici nebo v přiložené dárkové krabičce, aby byl chráněn před prachem a poškrábáním.

S láskou zabalené

Víme, že radost ze šperku začíná už při jeho rozbalování.
Každý šperk pečlivě balíme do krásné šperkové krabičky, která podtrhne výjimečnost okamžiku. Při otevření krabičky se můžete těšit na to, že jste si dopřála něco skutečně zvláštního. A pokud náramek chcete darovat, už nemusíte nic řešit – šperk bude připraven předat radost a lásku.

Náramek, který obdržíte, se může odstínem barvy a kresbou korálků mírně lišit. Je vyrobený z čistě přírodního materiálu, takže se každý kousek dřeva může lišit. 

Barvy na fotografii se mohou mírně lišit od skutečných barev v závislosti na nastavení monitoru nebo obrazovky.

Doplňkové parametry

Kategorie: Náramky
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.1 kg
Podle kovu: Bez kovu
Podle pohlaví: Pro ženy
Podle příležitosti: Vánoce, Narozeniny, Na každý den
Podle stylu: Minimalistický, Etnický
Podle tvaru: Ovál

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: