Přívěsek z jantaru a dřeva "Vanilkové safari"

Pokud toužíte po originálním šperku, který v sobě nese kousek přírody a osobitosti, přívěsek ze dřeva stromu Bulnesia arborea neboli Vera wood a baltského jantaru je pro vás ten pravý. Kombinace těchto dvou materiálů vyzařuje přirozenou krásu a vyjadřuje sílu života.

Vera wood je symbolem síly, vitality a odolnosti, zatímco baltský jantar přináší kousek starověké historie a mystiky. Tento přívěsek není jen šperk, je to kousek přírody, který vypráví příběh o zemi, o čase a o vás.

1 450 Kč
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 13076
Přívěsek z jantaru a dřeva "Vanilkové safari"

Detailní popis produktu

Rozměry přívěsku: 39 x 21,5 x 11 mm

Materiál:
- Vera wood
- Baltský jantar
- Šňůrka s posuvným vázáním, kterou si můžete upravit podle potřeby

Vera wood (Bulnesia arborea), známé také jako Argentine lignum vitae, pochází z jihoamerických pralesů a patří mezi blízké příbuzné pravého guajaku (Guaiacum officinale). Obě dřeviny sdílejí podobné vlastnosti, jako je tvrdost a odolnost, přesto jsou unikátní. Vera wood vyniká svou krásnou zelenavě-hnědou barvou a jemným žilkováním, které každému šperku dodává jedinečný vzhled.

Vlastnosti Vera wood:

  • Tvrdost a odolnost: Vera wood je známé svou vysokou tvrdostí a trvanlivostí, díky čemuž je ideálním materiálem pro šperky. Je odolné vůči poškrábání a uchovává si svůj krásný vzhled po dlouhou dobu.
  • Přirozený lesk: Díky své hustotě dosahuje vysokého lesku bez použití jakýchkoli chemických látek. Nepotřebujeme vosky ani laky – přírodní krása dřeva vystupuje naplno díky pečlivému opracování.
  • Zelený odstín: Zajímavou vlastností Vera wood je, že jeho zelené tóny časem zesílí a získají hloubku, což z něj dělá ideální materiál pro ty, kdo milují přírodní šperky.

Zajímavosti:

  • Vera wood je, podobně jako pravý guajak, využíváno v mnoha oblastech – od výroby šperků až po hudební nástroje či dekorativní předměty. Jeho odolnost a tvrdost jej činí výjimečným materiálem.

 

Symbolický význam:

V tradičních kulturách se Vera wood, podobně jako guajak, považuje za symbol síly a odolnosti. Díky své tvrdosti a schopnosti odolávat náročným podmínkám je spojováno s trpělivostí, stabilitou a vnitřní silou. Nositelé šperků z Vera wood věří, že jim přináší ochranu a klid, zatímco jeho přirozená barva symbolizuje propojení s přírodou.

Tento druh dřeva dřevo dokonale ladí s baltským jantarem, který pochází z nejcennějších a nejstarších ložisek jantaru na světě. Tento nádherný organický kámen, který vznikl před více než 40 miliony let, je známý svou zlatavou barvou. Baltský jantar je oblíbený nejen pro svůj estetický vzhled, ale i pro své ochranné a léčivé vlastnosti, pro které ho lidé vyhledávali po tisíce let.

Každý šperk, který vytvoříme, je naprostý originál. Tento přívěsek ze dřeva Vera wood a baltského jantaru je jedinečný – stejně jako vy. Nosíte něco, co nikdo jiný nikdy mít nebude, a tím vyniknete.

Dřevo i jantar opracováváme pouze mechanicky – řezáním, broušením a leštěním. Nijak jinak je nemodifikujeme ani nedobarvujeme. Také dřevo je leštěné pouze mechanicky bez použití jakýchkoliv olejů či vosku. Pokud budete chtít svůj kousek dřeva ošetřovat olejíčkem nebo voskem, je to jen na vás.

 

Jak o šperk pečovat?

Aby vám přívěsek vydržel co nejdéle v perfektním stavu, doporučujeme:

  • Vera wood pravidelně ošetřovat jemným olejem, aby si zachovalo svůj přirozený lesk a hloubku barvy.
  • Jantar čistit pouze měkkým bavlněným hadříkem a chránit ho před přímým slunečním světlem a vysokými teplotami, aby nedošlo k jeho změně barvy.
  • Šperk uchovávejte odděleně, nejlépe v suchu, mimo přímé světlo, aby se zabránilo poškození dřeva i jantaru.

Záruka a servis

Věříme v kvalitu našich šperků, a proto vám nabízíme záruku 2 roky na všechny naše výrobky. Pokud by došlo k jakémukoli poškození, můžete se na nás obrátit a rádi vám pomůžeme s opravou či údržbou šperku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přívěsky z baltského jantaru
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.1 kg
Podle kovu: Bez kovu
Podle pohlaví: Unisex
Podle příležitosti: Vánoce, Narozeniny, Na každý den
Podle stylu: Etnický
Podle tvaru: Čtyřhran

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: