Přívěsek z vltavínu a Ag 925/1000 "Ve spárech času"

Tento autorský šperk - vltavínový přívěsek zasazený ve stříbře nese v sobě příběh zrození vltavínu, který se formoval před miliony let po dopadu meteoritu na Zemi. Stejně jako vltavín uchovává otisk dávných kosmických sil, i člověka formují životní události v průběhu jeho života. Tento šperk je symbolem pevného spojení s minulostí, která nás drží a zároveň nás pohání vpřed, jako spáry času, jež nás ovlivňují, ale neomezují.

11 790 Kč
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 28003
Přívěsek z vltavínu a Ag 925/1000 "Ve spárech času"

Detailní popis produktu

Materiál:

  • Vltavín
  • Stříbro Ag 925/1000

Celková Váha přívěsku: 22,3 g
Váha vltavínu: 6,0 g 
Rozměry přívěsku (výška x šířka x tloušťka): 56 x 36 x 13 mm

Vltavínový přívěsek je nejen krásný, ale i výjimečný díky svému vzácnému původu – jedná se o drahokam, který vznikl před 15 miliony lety při dopadu obrovského meteoritu na Zemi. Tento unikátní kámen, známý také jako moldavit, je ceněný pro svou tajemnou zelenou barvu a specifické rýhování, tzv. skulptaci, které z něj činí opravdový přírodní originál.

Šperky z vltavínu vyzařují energii a sílu vesmíru. Kvůli své omezené dostupnosti jsou vyhledávané nejen sběrateli, ale i milovníky luxusních a originálních šperků.

 Zajímavosti z historie vltavínů

Velká přízeň a vzrůstající poptávka, po tomto drahocenném kameni, nastala obdarováním anglické královny Alžběty ll. švýcarskou vládou. Jednalo se o platinový šperk, jehož střed byl zdoben přírodním českým vltavínem obklopeným diamanty a černými perlami. V tento moment nastal zájem i o neopracovaný vltavín, nejen pro svou krásu, ale i pro magické a léčebné účinky.
Mezi majitele a milovníky vltavínu patřil také Winston Churchill. Nosíval u sebe malý kousek kamene, který si vkládal do kapsy. Zmínit můžeme také Dalajlámu, který vlastní vltavínový náramek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přívěsky z vltavínů
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.1 kg
Podle kovu: Stříbro Ag 925/1000
Podle pohlaví: Pro ženy
Podle příležitosti: Vánoce, Narozeniny, Narození dítěte, Na každý den
Podle stylu: Extravagantní
Podle tvaru: Jiné

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: